YEŞİL KIBRIS ÖZEL
Ülkemizde yaşanan çevre sorunlarının başında gelen atık çilesine bir türlü çözüm bulunamıyor. Denizler, ormanlar ve yeşil alanlar olduğu gibi Alayköy Sanayisi de çöplerden geçilmiyor.
Bölgede faaliyet gösteren işletmelerin çöplerini atacak yer bulmaması sonucu atıklarını gelişi güzel yerlere bırakması ve atılan bu çöplerin yolları baştanbaşa sarması çevre kirliliğine yol açıyor.
Çevre kirliliği yangınlara yol açarken, öte yandan doğadaki canlıların da zarar görmesine neden oluyor ancak bu sorunun önüne bir türlü geçilemiyor.
YEŞİL KIBRIS, Alayköy Sanayisi’ne giderek, bölgedeki çöp sorununu yerinde inceleyip fotoğrafladı. Sanayi içerisindeki çöplere bakıldığında bunların içerisinde plastik atıklardan tahtalara, naylon poşetlerden yeşil atıklara, kartondan pet şişelere kadar çeşitli türlerde çöp kalıntı bulunuyor.
YEŞİL KIBRIS’a konuşan bölgedeki esnaf, çöplerini atacak yer bulamadıklarını, yetkilere defalarca talepte bulunduklarını belirterek, çöplerini mecburen yol kenarlarına atmak zorunda kaldıklarını kaydetti.
Büyük işletmelerin sözlerinin geçtiğini, taleplerinin hemen yerine getirildiğini iddia eden esnaf, kendilerinin ise elinden bir şey gelmediğini, çöp sorununu da başka yollarla çözmeye çalıştıklarını ifade etti.
Manisoy: Çevre kirletmenin cezası 10 TL
Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy ise Alayköy Sanayisi içerisinde çöp sorununun temelinde düzensizliğin yattığını belirterek, büyük işletmelerin ücreti karşılığında çöp konteynırı alıp çöplerini buralara attığını, küçük işletmelerin ise gelişi güzel bıraktığını kaydetti.
Evsel atıkları düzenli olarak topladıklarını dile getiren Manisoy, yol kenarlarına atılan atıklarla ilgili caydırıcı bir yaptırım uygulanamadığını ifade etti.
Manisoy, “Belediyeler Birliği Yasası”na göre çevreyi kirletmenin cezasının 10 TL olduğuna işaret ederek, bunun da caydırıcı olmadığının altını çizdi.